Seyla Benhabib

 

Seyla Benhabib (Istanbul, 9 de setembre de 1950) és una de les més influents filòsofes en el camp de la Filosofia política i social. Les seves idees sobre multiculturalisme i feminisme són innovadores i lideren a nivell mundial una forma de tractar alguns dels problemes més urgents que planteja la societat actual. 

(Més)

Especialistes convidats

També van participar en les sessions, convidats per la Càtedra a petició de la pròpia Seyla Benhabib, les professores Neus Campillo (Universitat de València) i Cristina Sánchez (Universidad Autónoma de Madrid) , que van impartit les conferències següents:

 

Dimecres, 8 de juny, 12.00h.

El feminisme crític de Seyla Benhabib
Neus Campillo 

Dijous, 9 de juny, 12.00h.

Reinterpretando a Hannah Arendt
Cristina Sánchez 
 

Altres activitats

Durant el seminari es va presentar la traducció al castellà del llibre de Seyla Benhabib Los derechos de los otros. Extranjeros, residentes y ciudadanos.

Van participar a la taula del debat la pròpia Seyla Benhabib, Josepa Bru, catedràtica de Geografia Humana de la Universitat de Girona i Neus Campillo, professora titular de Filosofia de la Universitat de València.

El llibre examina els límits de la comunitat política a partir de l’anàlisi de les pràctiques i principis que governen la incorporació a les nostres societats d’immigrants, refugiats o persones que busquen asil. Aquestes noves formes de ciutadania posen a prova els principis tradicionals de sobirania, ciutadania nacional o participació política. 

Recull de premsa

Clicant aquí podreu llegir el recull de premsa de les lliçons impartides per Seyla Benhabib a la Càtedra Ferrater Mora.