Club Trias de lectura d'assaig

El 4 d’octubre del 2017, en col·laboració amb l’Escola Municipal d’Humanitats de l’Ajuntament de Girona, la Càtedra va inaugurar el Club Trias de Lectura d’Assaig amb el llibre Progresismo, una inmersión rápida, de Ferran Sáez Mateu (filòsof i professor de la Universitat Ramon Llull). El Club està coordinat per professor de filosofia de l’Institut de Vilablareix, Jaume Romero, col·laborador habitual de la Càtedra Ferrater Mora 

La idea del Club és fomentar la lectura d’assaig. Cada trimestre es debat sobre la temàtica d’un llibre diferent i en l’última sessió l’autor de l’obra pren part en el debat. 

Aquest club de lectura porta el nom de “Club Trias” en reconeixement del mecenatge que Galetes Trias fa de la Càtedra Ferrater Mora.

Durant l’any 2018 es van tractar els llibres Apories de la vida quotidiana, de Nemrod Carrasco (professor de filosofia a la Universitat de Barcelona i que va ser assessor filosòfic de la sèrie televisiva «Merlí»); Què ens està passant?, de Gemma Calvet (advocada penalista, exdiputada, periodista i assagista); i Alló que som, de Josep-Maria Terricabras (diputat al parlament europeu, filòsof, i director honorari de la Càtedra Ferrater Mora). 

L’any 2019 es van llegir i comentar els llibres L’ull i la navalla, d’Íngrid Guardiola (productora, investigadora i realitzadora audiovisual, i professora de la UdG i de la UB); Jo acuso. La defensa en judicis polítics, de Benet Salellas (advocat i exdiputat); i Las mejores palabras (Premi Anagrama d’Assaig 2019), de Daniel Gamper (professor de Filosofia moral i política a la Universitat Autònoma de Barcelona).