Biblioteca

Josep Ferrater Mora

Josep Ferrater Mora, poc abans de morir, va fer donació de la seva biblioteca privada a la Càtedra que duia el seu nom. La biblioteca conté 7.255 volums i 156 títols de publicacions periòdiques, a més dels papers privats, pel·lícules i correspondència del filòsof.

El gener de 1991 Ferrater Mora feia pública la decisió de fer donació de la seva biblioteca personal a l’Estudi General de Girona, actualment Universitat de Girona (UdG). El fons consta de 7.255 volums que abasten la filosofia, la literatura, el cinema, la religió, la història i la sociologia; 156 títols de revistes de temàtica igualment diversa, on també destaca la filosofia, i la correspondència, amb 6.748 cartes. La primavera de 1992 arribaven els llibres des de Bryn Mawr, Pennsilvània, i a l’estiu del mateix any va començar la catalogació, coincidint amb l’automatització del Catàleg de la Biblioteca de la UdG, la qual cosa permet fer la màxima difusió d’aquest llegat.

Aquesta accessibilitat es tradueix en un índex elevat de peticions de préstec des d’altres institucions, a causa de les característiques del fons, amb primeres edicions de treballs cabdals en la història de la filosofia i obres completes de filòsofs de totes les èpoques i tradicions, recollides en el recorregut de Ferrater Mora a l’exili per Cuba i Xile, i durant la seva estada posterior com a professor al Bryn Mawr College a partir del final dels anys quaranta.

Arxiu audiovisual