Màster en Diversitat Religiosa

La Càtedra Ferrater Mora promou i organitza un Màster en Diversitat Religiosa, que arriba a la seva tercera edició. Aquí podeu entrar a la pàgina oficial del Màster.

El subtítol del màster és Pensament, Realitat, Gestió i resulta força indicatiu del tipus de formació que volem fer. Ens interessa saber què creuen, què pensen les diferents confessions que trobem al país. Ens interessa explicar en quina situació objectiva es troben. Ens interessa conèixer el marc jurídic i polític que les afecta. Ens interessa debatre les grans qüestions del pensament polític i filosòfic sobre la religió.

A l’àmbit català (i espanyol, sembla) no hi ha cap iniciativa d’aquest tipus. I hem pensat que ha arribat al moment que la religió, en totes les seves vessants, es converteixi en un objecte d’atenció i estudi per part de la comunitat universitària. A tots els països del nostre entorn, la religió té aquesta carta de naturalesa. Si no s’havia fet fins ara a Catalunya és per raons de caràcter històric i social, però no per raons acadèmiques i formatives. La religió constitueix un fenòmen cultural i social de primer ordre. És en aquest sentit -no en cap sentit doctrinal, sinó des d’un sentit crític estricte- que ens interessa abordar-la.

La primera edició va tenir lloc l’any 2018 i la segona l’any 2019 (veure el recull de premsa).