Panikkar's Seminar

On és la saviesa que
hem perdut amb el coneixement?
I on és el coneixement que
hem perdut amb la informació?
                                    T. S. Eliot

El Seminari Raimon Panikkar de Pensament Intercultural va néixer a finals del curs 2007- 08. És acollit per la Càtedra Ferrater Mora i compta amb el seu suport, però funciona amb plena autonomia, sota el nom i la figura de Raimon Panikkar en ocasió del seu doctorat honoris causa per la Universitat de Girona, i com a grup d’estudis dinamitzador del Fons Raimon Panikkar dipositat a la Biblioteca del Barri Vell de la Facultat de Lletres.

El seminari vol ser un espai d’estudi i meditació, a partir del treball amb els textos de les grans tradicions de saviesa, com també del pensament contemporani dels diversos àmbits filosòfics amb una mirada intercultural. En sintonia amb la figura i obra de Raimon Panikkar, aquest seminari vol aconseguir un equilibri entre el necessari rigor acadèmic del treball intel·lectual, i una necessària i inevitable recerca interior i un creixement espiritual.

Raimon Panikkar va ser coneixedor d’aquest seminari des del seu inici, i el juliol de 2009, vam pelegrinar fins a Tavertet per visitar-lo, donar-nos a conèixer i agrair-li de tot cor el seu mestratge.

Tot just un any després de la nostra visita a Tavertet, Raimon Panikkar ens deixà, i el setembre de 2010, a l’inici d’un nou curs en vàrem fer memòria, amb una lectura de textos i un silenci compartit, al claustre de la Facultat de Lletres.

Enllaç al Facebook del Seminari Pannikar