Raimon Panikkar

Raimon Panikkar i Alemany va néixer a Barcelona el 2 de novembre de 1918, fill de mare catalana i pare hindú. És un referent internacional en el diàleg interfilosòfic i interreligiós. Els seus estudis estan centrats en la cultura índia, la història i la filosofia de les religions. La seva vida va estar constantment marcada per múltiples polaritats: est i oest; cristianisme, hinduisme i budisme; el món de la ciència i el domini de les lletres; l’àmbit dels estudis i de les vivències religioses i el de la perspectiva secular de les cultures. El seu pensament és un punt de trobada entre Orient i Occident. A la seva obra convergeixen múltiples realitats: la realitat humana amb el seu múltiple origen hindú-cristià, la realitat acadèmica i intel·lectual interdisciplinària, però també intercultural i interreligiosa. D’aquí la importància que té el diàleg en el seu pensament. Va ser Doctor Honoris Causa per la UdG l’any 2008 (vegeu-ne la publicació).

Programa

Symposium Raimon Panikkar: Intercultural and Interreligious Dialogue

(Cliqueu aquí per baixar-vos el fulletó amb el programa complet)

 

Dimecres, 20 de maig de 2015 a Tavertet

Dijous, 21 de maig de 2015, a Girona

Divendres, 22 de maig de 2015, a Girona

Audiovisuals

Panikkar Video

Clicant aquí podreu accedir a la web de la Biblioteca de la UdG on accedireu al enregistraments de tots els actes i conferències que van tenir lloc durant el Simposi Panikkar.

 

Publicació

L’any 2017 es van publicar a Documenta Universitaria les actes del Simposi. És el volum número 12 de la col·lecció “Noms de la Filosofia Catalana”. Aquí en podreu trobar més informació.