Raimon Panikkar i Alemany va néixer a Barcelona el 2 de novembre de 1918, fill de mare catalana i pare hindú. És un referent internacional en el diàleg interfilosòfic i interreligiós. Els seus estudis estan centrats en la cultura índia, la història i la filosofia de les religions. La seva vida va estar constantment marcada per múltiples polaritats: est i oest; cristianisme, hinduisme i budisme; el món de la ciència i el domini de les lletres; l’àmbit dels estudis i de les vivències religioses i el de la perspectiva secular de les cultures. El seu pensament és un punt de trobada entre Orient i Occident. A la seva obra convergeixen múltiples realitats: la realitat humana amb el seu múltiple origen hindú-cristià, la realitat acadèmica i intel·lectual interdisciplinària, però també intercultural i interreligiosa. D’aquí la importància que té el diàleg en el seu pensament. Va ser Doctor Honoris Causa per la UdG l’any 2008 (vegeu-ne la publicació).
(Cliqueu aquí per baixar-vos el fulletó amb el programa complet)
Dimecres, 20 de maig de 2015 a Tavertet
Dijous, 21 de maig de 2015, a Girona
Divendres, 22 de maig de 2015, a Girona
Clicant aquí podreu accedir a la web de la Biblioteca de la UdG on accedireu al enregistraments de tots els actes i conferències que van tenir lloc durant el Simposi Panikkar.
L’any 2017 es van publicar a Documenta Universitaria les actes del Simposi. És el volum número 12 de la col·lecció “Noms de la Filosofia Catalana”. Aquí en podreu trobar més informació.
Llegiu l’article d’Eva Vàzquez “Continuïtat del pensar”, publicat a El Punt Avui el 17 d’abril del 2018.