José María Valverde

José María Valverde (Valencia de Alcántara, 1926 - Barcelona, 1996) va ser filòsof, poeta, crític literari, assagista, historiador de les idees i traductor, Valverde va cursar estudis de Filosofia a la Universitat de Madrid. El 1956 va obtenir la càtedra d’Estètica a la Universitat de Barcelona a la qual va renunciar el 1965 en solidaritat amb els professors Agustín García Calvo, Enrique Tierno Galván i José Luis Aranguren, expulsats de la universitat de Madrid per les autoritats acadèmiques del Règim. L’any 1977 va retornar a Barcelona i reprengué el seu càrrec a la universitat. El 1983 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 1985 la Gran Creu de l’Ordre Civil d’Alfons X el Savi. 

Propostes de comunicacions

La Càtedra Ferrater Mora centrarà aquest any el Simposi Trias en l’obra i la figura de JOSÉ MARÍA VALVERDE (Valencia de Alcántara, 1926 - Barcelona, 1996), commemorant així els 25 anys de la seva mort. El Simposi s’organitza conjuntament amb el Memorial Democràtic i tindrà lloc a l’Ateneu Barcelonès (c/ Canuda, 6 - Barcelona) els dies 16 i 17 de desembre de 2021. Si les circumstàncies ho impedissin, el Simposi es faria on-line.

Ja està obert el període de presentació de propostes de comunicació (call for abstracts) al Simposi. El termini de presentació és el 31 d’agost de 2021. A principis de setembre el comitè científic del simposi comunicarà als interessats l’acceptació o no de la proposta. Extensió: 2 pàgines màxim. Cal enviar-la a l’adreça dir.cfm@udg.edu.