Eusebi Colomer

Eusebi Colomer i Pous (Girona 1923 – Sant Cugat del Vallès 1997), va ser filòsof i teòleg, membre de la Companyia de Jesús des del 1941. Pensador d’interessos amplis, va participar, des de la filosofia, en alguns dels grans debats teològics del seu temps: va ser, per exemple, el gran divulgador de l’obra de Teilhard de Chardin a Catalunya i intervingué incisivament en la reflexió sobre l’ateisme contemporani i sobre l’anomenada “teologia radical”. Tanmateix, la seva passió fonda i sostinguda va ser la història de la filosofia, perquè pensava que no es pot fer filosofia sense fer història: la filosofia per a ell no era sinó l’actualització del diàleg amb els grans pensadors que es fa possible des de la història de la filosofia.

Cliqueu aquí per veure més informació sobre Eusebi Colomer.

Programa

L’obra d’Eusebi Colomer

Girona, 27 i 28 de novembre del 2003
(Cliqueu aquí per baixar-vos el programa en pdf)

Dijous, 27 de novembre
EUSEBI COLOMER I LA HISTÒRIA DE LA FILOSOFIA

Divendres, 28 de novembre
DUES QÜESTIONS: DÉU I L’HOME

 
 

Audiovisuals

Clicant aquí podreu veure els enregistraments de les conferències del Simposi sobre Eusebi Colomer.

 

Comunicacions

Dijous, 27 de novembre del 2003

  • Eusebi Colomer i la filosofia de la història, per Josep Monserrat (Universitat de Barcelona)

Publicació

L’any 2008 va sortir publicat el llibre L’obra d’Eusebi Colomer, a l’editorial Documenta Universitaria.

En la gran producció filosòfica d’Eusebi Colomer, s’hi poden distingir tres grans centres d’interès particularment destacats. En primer lloc, la seva dedicació a l’estudi del pensament de Ramon Llull i de Nicolau de Cusa. El segon gran centre d’interès el van constituir, naturalment, els grans corrents de la filosofia alemanya moderna i contemporània. Finalment, el seu tercer centre d’interès va ser el diàleg filosòfico-teològic.

Veure la ressenya publicada a la revista Enrahonar, n. 44, 2010.

Altres activitats

El dimecres 27 d’octubre de 2003, a les 8 del vespre, al Centre Cultural la Mercè, Josep-Maria Terricabras va impartir una conferència oberta al públic en general amb el títol Eusebi Colomer i la seva obra, on va analitza tot l’abast del pensament i obra d’aquest gran filòsof gironí.

Recull de premsa

Cliqueu aquí per llegir el recull de premsa amb motiu del Simposi dedicat a Eusebi Colomer.