Luigi L. Cavalli-Sforza

Luigi Luca Cavalli-Sforza va néixer a Gènova (Itàlia) l’any 1922 i va morir el 31 d’agost del 2018. Va ser professor emèrit de genètica a Stanford, Califòrnia. Llicenciat en medicina a Pavia, va impartir cursos a la Universitat de Parma i a la de Pavia. Va estudiar durant més de quaranta anys l’evolució humana i, des de 1991, va dirigir el programa de recerca sobre la diversitat del genoma humà, que ell mateix havia promogut. Va ser autor de quasi cinc-centes publicacions científiques i de moltíssims llibres. Va col·laborar als diaris Corriere della Sera i Stampa i va escriure per a La Repubblica. va rebre nombrosos premis i distincions, va ser membre de la Royal Society de Londres, de la National Academy of Sciences dels Estats Units i el 1993 va ser guardonat amb el V Premi Internacional Catalunya.

(Més)

Programa

GENETICS AND CULTURE IN THE EVOLUTION OF MODERN HUMANS

18 i 19 d’octubre del  2001

 

  1. Genetic and cultural transmission
  2. The genetic history of modern humans
  3. Importance of innovations in human history  (part I)(communication, tools, navigation, food production, art and religion, medicine)
  4. Importance of innovations in human history  (part II)
    (communication, tools, navigation, food production, art and religion, medicine)

Cliqueu aquí per tenir el programa en pdf.

Audiovisuals

Clicant aquí podreu veure les conferències de Luigi Luca Cavalli-Sforza.

 

Recull de premsa

Clicant aquí podreu llegir el recull de premsa amb motiu de les lliçons de Luigi Luca Cavalli Sforza a la Càtedra Ferrater Mora.