Jornada “Emergència climàtica i acció rebel”

La Jornada sobre “Emergència climàtica i acció rebel” tindrà lloc el proper dia 2 d’abril, al matí a l’Aula de Música de la Facultat de Lletres de la UdG (a les 13h.) i a la tarda al Centre Cultural La Mercè de Girona (18.30h.). L’entrada en ambdós casos és lliure tot i que és aconsellable reserva plaça a l’activitat de la tarda a través d’aquest enllaç.

No fa gaire hi havia veus que s’atrevien a negar que hi hagués una “crisi climàtica” i que l’acció humana sobre el medi natural estigués posant en perill la vida al planeta. Avui, gairebé ningú no s’atreveix a fer-ho. Les proves són evidents. Els efectes els tenim davant dels nassos en forma de sequera, augment de les temperatures, extinció d’espècies de fauna i de flora, migracions massives de població, etcètera. Possiblement, la crisi climàtica sigui el problema més gran que hagi produït mai l’ésser humà. Sens dubte, és el repte més gran que té plantejat ara mateix. I això no obstant, què s’està fent per mitigar-ne les conseqüències? Els governs no s’agafen el problema amb la seriositat que es mereix. Què hi pot fer la ciutadania? Com podem pressionar els nostres responsables polítics perquè afrontin d’una vegada per totes el problema? Volem parlar de tot això amb persones que no solament han reflexionat amb profunditat sobre el problema sinó que, a més a més, han fet el pas d’involucrar-se en accions concretes d’activisme, mobilització o rebel·lió.

Programa

(Matí; a la Facultat de Lletres, Aula de Música, 13h)

Accions de resistència davant la destrucció del planeta: pensar, fer poesia, caminar…Amb Jorge Riechmann (UAM), Marta Moreno Muñoz (XR / RC / La Cultura Declara la Emergencia)

(Tarda, al Centre Cultural La Mercè, Sala Polivalen, 18.30h.)

Crisi climàtica: ja només ens queda rebel·lar-nos? (taula rodona inversa)

Jorge Riechmann (UAM), Marta Moreno Muñoz (XR / RC / La Cultura Declara la Emergencia), Quim Pou (Associació Naturalista La Sorellona)