Seminari de Pensament Polític i Social

La Càtedra Ferrater Mora va organitzar un seminari dedicat a la lectura i comentari de textos de pensament polític i social destinat al debat i reflexió a partir d’un llibre, opuscle, article o manuscrit de pensament polític o social entre professors i professionals de diferents disciplines acadèmiques com Filosofia, Antropologia, Pedagogia, Dret, Polítiques, etc.

La primera sessió va tenir lloc el dilluns 14 de gener i es va debatre sobre les idees exposades al llibre “El maestro ignorante”, de Jacques Rancière. La sessió va ser dirigida per Francis García.

La segona sessió va ser el dilluns 11 de febrer, i es va debatre sobre un altre llibre del mateix autor, Jacques Rancière, concretament el titulat “El odio a la democracia”. En la sessió hi va prendre part el Prof. Andityas de Costa Matos de la Universidade Federal de Minas Gerais (Brasil), que anteriorment havia participat a la taula rodona “Espanya i Brasil, neofeixisme, populisme i democràcia representativa”.

El següent llibre estudiat va ser “Crítica de la víctima”, de Daniele Giglioli. El debat va ser molt extens i per això se’n van fer dues sessions: la primera el dilluns 11 de març i i la segona el dilluns, 8 d’abril.