Maria Aurelia Capmany

En els últims quinze anys la Càtedra Ferrater Mora ha organitzat un simposi anual sobre l’obra i la figura d’un pensador o intel·lectual destacat (si bé, no sempre, prou conegut) de la història catalana moderna. Fins ara hem cobert les personalitats següents: Josep Ferrater Mora, Eusebi Colomer, Ramon Turró, Joaquim Xirau, Eduard Nicol,  Eugeni d’Ors, Joan Maragall, Francesc Pujols, Salvador Dalí, Josep Maria Corredor, Joan Crexells, Francesc Mirabent, Raimon Panikkar, Francesc Xavier Llorens i Barba, Jaume Balmes i Josep Maria Capdevila. Des de fa tres anys, els simposis dedicats a pensadors catalans s’anomenen “Simposis Trias” en reconeixement del patrocini que Galetes Trias fa a la Càtedra.

Fruit d’aquests simposis ha sorgit la col·lecció Noms de la Filosofia Catalana. Els últims volums que han vist la llum són L’obra de Francesc Mirabent, Raimon Panikkar. Intercultural and Interreligious Dialogue i Pensament i llegat de Francesc Xavier Llorens Barba (Documenta Universitaria, 2017). Aviat traurem també els llibres dedicats a Jaume Balmes i Josep Maria Capdevila.

Enguany volem dedicar un Simposi Trias a l’obra i a la figura de MARIA AURÈLIA CAPMANY (Barcelona, 1918-1991), novel·lista, dramaturga, política i assagista barcelonina. La nostra intenció és aprofitar que aquest 2018 es commemora el centenari del seu naixement per afegir-nos a l’Any Maria Aurèlia Capmany i abordar la importància del personatge i la rellevància del seu pensament.

El simposi tindrà lloc a Barcelona els dies 7, 8 i 9 de novembre del 2018 (Institut d’Estudis Catalans / Ateneu Barcelonès).

 

Programa

Aquí podreu veure i descarregar el programa en format pdf.