Jaume Serra Húnter

Jaume Serra Húnter (Manresa, 1878 – Cuernavaca, Mèxic, 1943) fou un dels principals filòsofs de l’anomenada Escola de Barcelona. Durant la Segona República ocupà el càrrec de rector de la Universitat de Barcelona i va ser diputat al Parlament de Catalunya. En finalitzar la Guerra Civil, es va exiliar, primer a França, i posteriorment a Mèxic, on fou membre del Consell Nacional de Catalunya fins a la seva mort, l’any 1943. 
Cliqueu aquí per llegir l’entrada dedicada a aquest autor al Diccionario de FIlosofía, de Josep Ferrater Mora.

Call for abstracts

La Càtedra Ferrater Mora centrarà aquest any el Simposi Trias en l’obra i la figura de JAUME SERRA HÚNTER (Manresa, 1878 – Cuernavaca, Mèxic, 1943), commemorant així els 80 anys de la seva mort. Serra Húnter fou un dels principals filòsofs de l’anomenada Escola de Barcelona. Durant la Segona República ocupà el càrrec de rector de la Universitat de Barcelona i va ser diputat al Parlament de Catalunya. En finalitzar la Guerra Civil, es va exiliar, primer a França, i posteriorment a Mèxic, on fou membre del Consell Nacional de Catalunya fins a la seva mort, l’any 1943. 

El Simposi s’organitza conjuntament amb el Memorial Democràtic i tindrà lloc a Manresa els dies 15 i 16 de juny de 2023, dins el marc del VI Congrés Català de Filosofia.

Mitjançant aquest missatge obrim el període de presentació de PROPOSTES DE COMUNICACIÓ (call for abstracts) al Simposi. El termini de presentació és el 14 de febrer de 2023. A mitjans març, el comitè científic del simposi comunicarà als interessats l’acceptació o no de la proposta. Extensió: 2 pàgines màxim. Cal enviar-la a l’adreça dir.cfm@udg.edu.