Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

La Facultat de Lletres va acollir el divendres dia 10 de març, la fase territorial de les comarques gironines de la VI Lliga de Debat, que aquest any va debatre sobre la qüestió “Els animals tenen drets?”. Promoguda a nivell dels Països Catalans per la Xarxa Vives d’Universitats, la Càtedra Ferrater Mora va organitzar aquesta fase local.

Hi van participar estudiants procedents de nou centres educatius de les comarques gironines: l’INS Salvador Espriu de Salt, l’INS Santa Eugènia de Girona, l’INS Illa de Rodes de Roses, l’IES Alexandre Deulofeu de Figueres, el Col·legi Maristes de Girona, l’INS Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar, l’INS Puig Cargol de Calonge, la Salle Cassà de la Selva i l’INS de Vidreres.

L’equip guanyador va ser l’IES Alexandre Deulofeu de Figueres que es va imposar a l’institut de Vidreres.  Els seus membres –Joana Cabanas i Faixó, Denisa Bizau, Elena Méndez Clemente, Sara Lang Blázquez i Anna Ferrera i García, sota la coordinació de la seva professora Yaiza Santàgueda Díez– representaran a la UdG a la fase final dels Països Catalans que tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra.

Aquesta lliga de debat té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, i la correcció tant semàntica com formal. La participació en la competició està oberta a l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys), dels centres educatius de la Franja de Ponent, País Valencià, Catalunya del Nord, Andorra, Catalunya, Sardenya i Illes Balears, que estiga matriculat en el curs acadèmic en què es realitza la competició.

Vegeu-ne aquí informacions aparegudes a les webs dels instituts i al Diari de Girona.