I Jornades "Grans qüestions de la filosofia actual"

La Càtedra Ferrater Mora va endegar un laboriós procés per tal d’enfortir les relacions entre els docents de Filosofia de tots els nivells educatius i per tal de debatre el futur de la filosofia en el nostre sistema educatiu.

Així, el 22 de gener va enviar una carta a tots els professors de filosofia dels Instituts de Secundària de les comarques gironines plantejant iniciatives de col·laboració entre aquests professors i els de la Universitat de Girona. La Càtedra va analitzar les respostes a les qüestions plantejades i, fruit d’això va organitzar les primeres jornades, titulades “Grans qüestions de la filosofia actual”, per debatre els problemes que afecten als professionals de la filosofia i també per reflexionar sobre temes interessants per a la formació personal del professorat.

En primer lloc, es va enviar als professors participants materials d’introducció per a cada sessió. Les jornades van tenir lloc a la Facultat de Lletres de la UdG amb el següent programa:

  • 24 d’abril del 2009: Grans qüestions de la filosofia actual: la filosofia política. Va introduir la reflexió el Prof. Oriol Farrés (UdG)

  • 8 de maig del 2009: Grans qüestions de la filosofia actual: l’ètica. Va introduir la reflexió el Prof. Ramon Alcoberro (UdG)

Abans de les sessions, es va enviar als professors participants materials d’introducció per a cada sessió.