Allen Buchanan

Allen Buchanan és professor emèrit James B. Duke de Filosofia de la Duke University (EUA) i professor de Filosofia del Dret Internacional a la Dickson Poon School of Law del King’s College de Londres. La seva àmplia trajectòria en filosofia moral i política l’ha portat a escriure principalment sobre qüestions de bioètica i justícia internacional, inclòs el problema de l’autodeterminació nacional. És fellow del Hastings Center, una de les institucions de recerca en bioètica més importants del món i fins l’any 2000 va ser membre del Consell Assessor del National Human Genome Research Institut.

Programa

TOWARD A NATURALISTIC MORAL AND POLITICAL PHILOSOPHY


De l’1 al 5 d’octubre del 2018

(Cliqueu aquí per baixar-vos el programa en pdf)

  1. The Evolution of Moral Progress and Regression
  2. The Legitimacy Deficit of the International Criminal Court
  3. Thinking Institutionally About the Morality of War
  4. Ideology, Voluntary Slavery, and Revolution
  5. An Evolutionary Argument for Ethical Pluralism

També va participar en les sessions Pietro Maffettone (Università Degli Studi di Napoli Federico II)

 

Audiovisuals

En aquest link podreu accedir a l’enregistrament d’algunes de les lliçons que Allen Buchanan va impartir a la Càtedra Ferrater Mora.

Altres activitats

El dimarts 2 d’octubre, a les 7 de la tarda, al Centre Cultural La Mercè, el Prof. Buchanan va impartir la conferència “The Case of Catalonia: How Not to Manage a Self-Determination Crisis” (El cas de Catalunya: com no s’ha de gestionar una crisi d’autodeterminació).

El Prof. Buchanan va impartir la mateixa conferència a l’Ateneu Barcelonès el dijous, 4 d’octubre, a les 7 de la tarda. Clicant aquí podreu veure l’enregistrament de l’acte.