Allen Buchanan

Allen Buchanan és professor emèrit James B. Duke de Filosofia de la Duke University (EUA) i professor de Filosofia del Dret Internacional a la Dickson Poon School of Law del King’s College de Londres. La seva àmplia trajectòria en filosofia moral i política l’ha portat a escriure principalment sobre qüestions de bioètica i justícia internacional, inclòs el problema de l’autodeterminació nacional. És fellow del Hastings Center, una de les institucions de recerca en bioètica més importants del món i fins l’any 2000 va ser membre del Consell Assessor del National Human Genome Research Institut.

Programa

TOWARD A NATURALISTIC MORAL AND POLITICAL PHILOSOPHY


De l’1 al 5 d’octubre del 2018

(Cliqueu aquí per baixar-vos el programa en pdf)

  1. The Evolution of Moral Progress and Regression
  2. The Legitimacy Deficit of the International Criminal Court
  3. Thinking Institutionally About the Morality of War
  4. Ideology, Voluntary Slavery, and Revolution
  5. An Evolutionary Argument for Ethical Pluralism


Les sessions es faran en anglès a la Sala de Graus de la Facultat de
Lletres de la UdG, de dilluns a divendres, de 10 a 12h.

També participarà en les sessions Pietro Maffettone (Università Degli Studi di Napoli Federico II)

El dimarts 2 d’octubre, a les 7 de la tarda, al Centre Cultural La Mercè, el Prof. Buchanan impartirà la conferència “The Case of Catalonia: How Not to Manage a Self-Determination Crisis” (El cas de Catalunya: com no s’ha de gestionar una crisi d’autodeterminació). Hi haurà traducció simultània al català. Entrada lliure, amb places limitades. Per aquesta conferència cal inscriure’s enviant un e-mail a emhu@ajgirona.cat amb el nom de les persones que voleu assistir i el nom de l’activitat.

Inscripcions

Us podeu inscriure a:

Càtedra Ferrater Mora, Facultat de Lletres (UdG)
Plaça Ferrater Mora, 1, 17004 Girona
Telèfon: 972 418019 - A/e: dir.cfm@udg.edu

El preu de la matrícula és de 40 EUR (20 EUR per als becaris i estudiants d’altres universitats). Els membres de la UdG tenen la matrícula gratuïta, però han de reservar plaça.

 

Per inscriure’s a la conferència pública del dimarts 2 d’octubre, a les 7 de la tarda, al Centre Cultural La Mercè, cliqueu aquí.