Seminari "Ferrater Mora i els seus interlocutors"

El seminari Ferrater Mora i els seus interlocutors va tenir lloc el dijous 1 de juny a l’Aula de Música de la Facultat de Lletres de la UdG. Clicant aquí us podeu baixar el programa complet.

Tal i com queda reflectit en el títol del seminari, l’objectiu principal de la jornada era parlar de les relacions que Josep Ferrater Mora (1912-1991) va establir amb tota una sèrie d’intel·lectuals de renom en l’escenari internacional i, molt particularment, de l’àmbit hispànic. 

A banda del director de la Càtedra -Joan Vergés Gifra-, hi van prendre part els professors José Luis Mora (Universitat Autònoma de Madrid) i Juan Carlos Conde (Universitat de Salamanca), el Dr. Miquel Osset (autor de diversos llibres sobre l’epistolari de Ferrater Mora) i Max Pérez Muñoz (que està finalitzant una tesi sobre “Ferrater Mora i la història del pensament català, s. XVIII-XX”). 

El seminari, doncs, va donar a conèixer la recerca que es fa a l’acadèmia sobre la història del nostre país a partir de la història i l’obra d’alguns dels seus autors més significatius. L’ocasió va servir també per a reflexionar sobre la memòria democràtica i sobre el fet que, en acabat la Guerra Civil, una part molt important de la intel·lectualitat catalana i espanyola es va veure forçada a emprendre el camí de l’exili i buscar suports, establir relacions i realitzar la seva tasca en uns temps dificilíssims.