Centenari de Josep Ferrater Mora

Les Jornades dedicades al filòsof Josep Ferrater Mora (Barcelona 1912-1991) en ocasió dels 100 anys del seu naixement van tenir lloc el dia 7 de novembre a l’Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona, i el dia 8 de novembre a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans a Barcelona.

L’acte de Girona va comptar amb la presència de la Rectora de la Universitat de Girona, de l’Alcalde de Girona i de la vídua de Ferrater Mora, la Prof. Priscilla Cohn. A Barcelona, l’acte va ser coorganitzat amb l’Institut d’Estudis Catalans i la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya, i va comptar amb la participació d’estudiosos i deixebles de Josep Ferrater Mora. 

Aquí trobareu el text que va llegir el Prof. Pompeu Casanovas titulat Ferrater Mora: ontologia i història intel·lectual. 

La premsa es va fer ampli ressò d’aquest centenari i cal destacar el completíssim dossier publicat pel Diari ARA el dia de Sant Jordi del 2012. També van publicar-ne amplis reportatges el diari La Vanguardia (12 de setembre), la revista El triangle (12 d’octubre) i El País (11 de novembre). Van ser publicades dues entrevistes amb la Prof. Priscilla Cohn, vídua de Ferrater Mora, amb motiu d’aquests actes, al Diari de Girona i a El Punt Avui. També van escriure articles Carles Ribera, Jaume Renyer, Carles Geli, Josep Massot, Victòria CampsJosep M. Puigjaner i Sal·lus Herrero.

També van dedicar-hi escrits l’agenda de commemoracions de la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans i les Biblioteques Públiques de Catalunya.