40 de 50 anys: La lògica borrosa a Catalunya

El dijous, 12 de novembre del 2015, a la Sala d’Actes de l’Edifici P4 de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, va tenir lloc la Jornada “40 de 50 anys: La lògica borrosa a Catalunya”, organitzada conjuntament per la Càtedra Lluís A. Santaló d’Aplicacions de la Matemàtica i la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani.

La Jornada va commemorar els 50 anys del naixement de la lògica borrosa, que normalment es data amb la publicació per part de Lotfi A. Zadeh (Berkeley) de l’article ‘Fuzzy Sets’ (Information and Control, vol.8 núm.3, 1965). Al cap de cinc dècades, la lògica borrosa és avui dia una disciplina ben consolidada amb múltiples ramificacions teòriques i amb una gran varietat d’aplicacions que van des de l’enginyeria a la medecina, la matemàtica, l’economia, la intel·ligència artificial, etcètera.

Catalunya va ser un dels primers llocs on la lògica ‘fuzzy’ va quallar i va expandir-se. Per aquest motiu, es va organitzar aquesta jornada commemorativa amb alguns dels millors experts a Catalunya i pioners de la lògica borrosa en l’àmbit de la matemàtica, l’economia, l’arquitectura i la intel·ligència artificial, tal com es pot veure en el programa.

Les conferències van ser enregistrades i les podeu veure a continuació:

També es van presentar dues comunicacions sobre Lògica borrosa i empresa i Lògica borrosa i videojocs, a càrrec dels professors de la UdG Salvador Linares Mustarós i Gustavo Patow.