Xoc de civilitzacions? La filosofia política, ara

Aquest curs, organitzat per la Càtedra Ferrater Mora a distància i on-line, en col·laboració amb el portal de filosofia www.terricabras-filosofia.info, va tenir lloc de l’11 al 22 de juliol del 2005.

El curs proposava realitzar una anàlisi de l’estat en què es troba actualment la reflexió occidental contemporània sobre el fet polític. Partint de la noció de xoc de civilitzacions, encunyada pel pensador nord-americà Samuel P. Huntington, es varen debatre els principals models de filosofia que actualment s’enfronten, des del liberalisme rawlsià fins als moviments altermundistes.

Els professors que van impartir el curs varen ser Marc Dueñas, Joan Vergés i Anna Quintanas. Varen coordinar el curs Oriol Ponsatí i Josep-Maria Terricabras.

El curs va respondre plenament a les expectatives i s’hi van matricular un total de 75 alumnes. El fet que el curs fos a distància va facilitar la inscripció d’alumnes de fora de Girona, assolint així que la Càtedra Ferrater Mora i la Universitat de Girona es fessin presents en tota la seva àrea de possible influència i fins i tot en tota l’àrea lingüística catalana.