II Simposi sobre ètica i discapacitat "Els espais i les persones"

El Simposi, organitzat per la Fraternitat Cristiana de persones amb discapacitat de Girona i la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (UdG) va tenir lloc els dies 21, 22 i 23 de juny de 2023, a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona. El Simposi va comptar amb la col·laboració de la Unitat de Compromís Social de la UdG. En aquest enllaç us podreu baixar el programa complet.

L’objectiu del simposi era reflexionar sobre la necessitat de millorar l’accessibilitat dels espais, sobre com podem dissenyar espais acollidors, amables i saludables i també donar a conèixer FraterIn, un projecte que esdevindrà un dels millors exemples d’espai, lloc i casa que té en compte a tothom i, per sobre de tot, a les persones amb discapacitat, que massa sovint deixem al marge de les nostres preocupacions morals.

Vivim en una ciutat prou igualitària i justa? Gaudim d’un espai obert a totes les persones, sense cap mena de distinció? Sota el lema “Volem espais justos i accessibles per a tothom”, es va celebrar aquest 2n simposi d’ètica i discapacitat. El primer va començar amb una mirada propera a les paraules i les persones, amb una anàlisi sobre el poder de la paraula i una reflexió de com nosaltres -com a individus- podem ferir i discriminar o, al contrari, animar o incloure amb tan sols paraules o noms. Aquesta vegada vam ampliear la mirada cap als espais i les persones. Passem de tenir en compte tan sols la nostra responsabilitat moral a l’hora de dirigir-nos a qualsevol persona, amb discapacitat o sense; a considerar — com a societat — el fet de cultivar un espai, una ciutat, un habitatge, i, en definitiva, una casa inclusiva que esguardi el benestar de tots.

Aquí podeu veure totes les conferències del Simposi i també un vídeo-resum de l’acte.