Conferència d’Amina Hussein "Rojava: de la resistència i la lluita per sobreviure"

El dimecres, 11 de desembre, a la Facultat de Lletres de la UdG, la periodista kurdo-catalana Amina Hussein va impartir la conferència “Rojava: de la resistència i la lluita per sobreviure”, on ens parlà de la dramàtica situació que ara mateix es viu al Kurdistan sirià. La conferència va ser organitzada en col·laboració amb la Unitat de Compromís Social de la Universitat de Girona, i va comptar amb una gran assistència de públic, principalment estudiants de la UdG, solidaris amb la situació del poble kurd. La Vicerectora de Territori i Compromís Social, la Dra. Sílvia Llach, va presentar la conferència. 

La periodista kurdo-catalana va ser testimonia directa dels bombardejos turcs, del desplaçament de milers de persones i de l’ocupació de cases per donar-les a refugiats àrabs. Amina Hussein va parlar del dolor i la indignació que la retirada dels Estats Units ha causat al poble kurd, que va ser decisiu per derrotar Estat Islàmic.

Llegiu l’entrevista de Pili Turon a Amina Hussein: “La Unió Europea no fa res perquè té por que hi entrin tots els refugiats de Turquia”.

Llegiu l’entrevista de Pau Lanao a Amina Hussein: “La resistència és l’esperança, és allò important que ens queda”.