Cicle de conferències "La diversitat religiosa a Catalunya"

La Càtedra Ferrater Mora de la UdG i la Biblioteca Pública Carles Rahola de Girona van organitzar un cicle de conferències per presentar la notable diversitat de confessions religioses que hi ha a Catalunya i, més específicament, a les comarques gironines.

A més a més de la religió majoritària i més coneguda, la catòlica, a la nostra terra trobem una gran varietat d’esglésies i pràctiques religioses. L’objectiu era acostar-nos a algunes d’elles, conèixer-les, presentar-les, discutir-les… amb una mirada respectuosa, divulgativa i alhora crítica. En resum, es tractava d’aproximar-nos a aquesta diversitat no des d’un punt de vista doctrinal sinó com a fenomen cultural i social, i que cal conèixer.

El cicle va tenir lloc del 27 d’abril al 16 de juny, i va constar de cinc conferències i una taula rodona amb representants de diferents confessions religioses a les comarques gironines. Els títols de les ponències van ser:  La diversitat religiosa a Catalunya: un mapa, a càrrec de Mar Griera; El protestantisme, a càrrec de Josep Lluís Carod-Rovira; L’islam, a càrrec de Mostafà Shaimi; Ecosofia, interculturalitat i la cerca de noves espiritualitats, a càrrec de Jordi Pigem; i El budisme, a càrrec de Ramon N. Prats. El moderador de la taula rodona va ser el director de la Càtedra Ferrater Mora, Joan Vergés Gifra.

Per a més informació, consulteu el cartell de la programació i la guia de lectures recomanades.