Commemoració dels 25 anys de la mort de Josep Ferrater Mora (1912-1991)

El dijous 27 d’octubre a l’Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona, la Càtedra Ferrater Mora va organitzar una jornada commemorativa dedicada a la memòria de Josep Ferrater Mora (Barcelona, 1912-1991) amb motiu dels 25 anys de la seva mort.

La Jornada va consistir en tot un seguit d’actes: es va començar reproduint un vídeo biogràfic de Ferrater Mora i tot seguit Joan Vergés va presentar breument la nova web de la Càtedra Ferrater Mora i va explicar les properes activitats programades. A continuació el Sr. Clifford B. Cohn, de la Ferrater Mora Foundation (Pensilvània, EUA) va anunciar els guanyadors del III Premi Ferrater Mora.

L’acte va seguir amb una lectura breu de textos de Josep Ferrater Mora, que van anar a càrrec de Josep Borrell, Esther Molina, Damià Bardera i Francesc Ten. Josep-Maria Terricabras va impartir tot seguit una conferència on esbossà un retrat del filòsof català.

Georgina Reyner (mezzosoprano) i Tània Parra (piano), entremig de les diferents activitats, van interpretar 6 “Lieder” de Friedrich Nietzsche i Richard Wagner fins ara mai interpretades a Girona.

Finalment, el Sr. Manuel Forcano (Institut Ramon Llull) va impartir una breu conferència de cloenda de l’acte.

Vegeu aquí el vídeo de l’acte i el recull de premsa.