Simposi Internacional 'Einstein: 100 anys després (1905-2005)'

La Jornada, organitzada conjuntament amb la Facultat de Ciències i el Departament de Física de la Universitat de Girona, va tenir lloc el 22 de novembre del 2005, a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la UdG i al Centre Cultural la Mercè, de Girona.

La motivació de la Jornada era commemorar que feia cent anys que un jove empleat de l’oficina de patents de Zuric, Albert Einstein, publicava tres articles fonamentals sobre la teoria especial de la relativitat, l’efecte fotoelèctric i el moviment brownià, que transformarien la nostra concepció de l’espai-temps, de l’energia i de la matèria.

La Jornada va incloure tres xerrades impartides per reconeguts experts en divulgació del coneixement científic: el Dr. David Jou (catedràtic de Física de la Matèria Condensada, de la Universitat Autònoma de Barcelona), el Dr. Xavier Roqué (professor titular d’Història de la Ciència i director del Centre d’Estudis d’Història de les Ciències (CEHIC) de la Universitat Autònoma de Barcelona) i Jean Pierre Luminet (astrofísic de l’Observatoire de París, LUTH, CNRS). 

Cliqueu aquí per veure el programa complet.