Conferències de Rafael Miranda sobre Cornelius Castoriadis

La Càtedra Ferrater Mora va iniciar durant l’any 2011 una col·laboració amb el Prof. Rafael Miranda per tal d’estudiar i donar a conèixer l’obra de Cornelius Castoriadis i la tasca feta des de l’Associació Loi 1901 i el portal electrònic Cornelius Castoriadis/Agora International i més recentement des de la Universidad Autónoma Metropolitana-Xochimilco, de Mèxic. Fruit d’aquesta col·laboració el Prof. Miranda va visitar la Universitat de Girona el 15 d’abril del 2011 per impartir les dues conferències següents a la Facultat de Lletres:

  • “Cornelius Castoriadis, una singular trayectoria”, oberta a tota la comunitat universitària
  • “Del hacer pensante a la obra institucional”, impartida en format seminari per als professors, becaris i estudiants de doctorat de filosofia.

Rafael Miranda és bibliògraf del portal Cornelius Castoriadis/Agora International; Professor invitat responsable de seminaris a la Universidad Autónoma Metropolitana unidad Xochimilco; Doctor en Fonaments i Desenvolupaments Psicoanalítics per la Universidad Complutense de Madrid; Mestre en Psicologia Social de Grups i Institucions; Alumne titular sota la direcció de Cornelius Castoriadis EHESS París; Llicenciat en Sociologia del treball i les organitzacions; Coordinador del Projecte de Cátedra Interinstitucional Cornelius Castoriadis.