Seminari de Patrick Llored "Qué ética animal para el siglo XX?"

Patrick Llored, Professor de Filosofia de la Universitat de Lió i investigador en ètica animal, va impartir quatre lliçons els dies 8 i 9 de juny de 2015 a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, amb el títol general ¿Qué ética animal para el siglo XX? Balance, cuestiones y perspectivas de futuro

El professor Llored és expert en Jacques Derrida, però l’ús que en fa d’aquest autor és molt sui generis. La seva obra s’encara a l’estudi de l’ètica animal; defensor del dret de ciutadania animal, analista del fenomen de la domesticació, Llored usa les eines que la deconstrucció de Derrida li ofereix per a fer una lectura biopolítica de la nostra relació amb els animals. 

Els temes que va tractar en aquestes 4 lliçons eren ben suggeridors :

  1. La politització de l’ètica animal
  2. La democràcia animal
  3. Nous drets polítics pels animals (zoopolítica)
  4. La necessitat d’una nova “internacional” animalista

Paral·lelament, i amb la col·laboració de l’Associació Girona Animalista (AGA), Maria Sacramento Buesa va impartir també una xerrada titulada Vida-centrisme: una nova manera de veure el món.

Vegeu-ne els articles que en van sortir a El Punt Avui i al diari ARA.

L’acte va ser organitzat per l’Associació d’Estudiants de Filosofia de la UdG (ASSOFIA) i la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani.