Krishnamurti en l'obra i en el Fons Panikkar

Segona de de les lectures en ocasió de la celebració de l’Any Raimon Panikkar que va anar a càrrec de Emili Puig Vilaró, mestre, educador social i llicenciat en Psicopedagogia. Treballa de Professor d’FP d’Intervenció Sociocomunitària i de Professor Associat Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. Doctor en Educació. Professor convidat de la University of Calcutta i a la Visva-Bharati University. Coneixedor i apassionat de l’obra de Jiddu Krishnamurti. La lectura va tenir lloc el dimecres 25 d’abril de 2018.

Es va parlar a grans trets de les principals coincidències entre Jiddu Krishnamurti i Raimon Panikkar pel que respecte a la seva vida i al seu pensament. També de les anotacions de Panikkar que hi ha en els llibres de Krishnamurti que es troben al Fons de la Biblioteca de la UdG.

Aquesta recerca ha generat un document que ha servit de guió de la sessió, amb una primera exposició i posterior col·loqui. Document que voldríem de base i estímul per a futurs estudis sobre aquestes convergències entre Panikkar i Krishnamurti.

Segons Panikkar, «Krishnamurti, tal com va dir ell mateix, no és la resposta. Però ell és l’interrogant. La vida de K segueix sent un desafiament constant per als nostres temps, un exemple vivent de la recerca constitutiva de la condició humana.»

Vegeu-ne aquí l’enregistrament en vídeo de la sessió.

Teniu també a la vostra disposició l’article «Del diàleg intercultural al diàleg interior. Reflexions amb Raimon Panikkar i J. Krishnamurti», d’Albert Ferrer de la Sri Sathya Sai University (Índia).

Vegeu també l’entrevista —quasi inèdita— a Raimon Pannikkar que va fer l’Alexis Racionero l’abril de 2004, on a l’inici Panikkar parla una mica sobre la seva relació amb Krishnamurti