Els Panikkar-sūtra en l'Opera Omnia Raimon Panikkar

Sessió a càrrec de  Xavier Serra Narciso, Catedràtic emèrit de Filosofia de Secundària, el 25 de novembre de 2015.

En aquesta primera sessió de les Lectures Fons Raimon Panikkar vam proposar fer una tertúlia a partir de la lectura espontània del recull dels diversos novenaris, composats de frases breus a l’estil dels sūtra hindús, que trobem en l’Opera Omnia Raimon Panikkar editada fins ara en català.

Després de la lectura, i deixant-nos endur pel que aquesta ens suggeria, vam establir un viu col·loqui al voltant dels diversos temes, aspectes, conceptes de l’obra de Raimon Panikkar condensats en aquests Panikkar-sūtra.

Us convidem a fer aquest mateix exercici amb el recull que posem a la vostra disposició, amb la predisposició que el mateix Panikkar indica:

“No és per deducció com s’extreu el sentit dels sūtra. Tampoc no s’hi arriba per mera inducció. Potser, com els aforismes de la Sibil·la, el sūtra no significa, sinó que només suggereix. Un sūtra, més ben dit, convida altres pensaments harmònics a unir-s’hi. Implica una altra manera d’apropar-se a la realitat diferent a la d’un simple raciocini. Potser el sūtra es pensa —entenent pensar com el fet de sospesar l’amor que té cada cosa per anar al lloc que li correspon en l’harmonia de l’univers, i en el qual podrà descansar i sentir-se al seu lloc.”

Vegeu-ne la documentació de la sessió en pdf.