Call for papers Simposi Trias sobre Pere Coromines

Ja s’ha obert el període de presentació de propostes de comunicació al Simposi Trias sobre Pere Coromines. El termini de presentació de propostes és el 31 d’agost de 2020. A principis de setembre el comitè científic del simposi comunicarà als interessats l’acceptació o no de la proposta. Extensió: 2 pàgines màxim. Cal enviar-la a l’adreça dir.cfm@udg.edu

En els últims disset anys la Càtedra Ferrater Mora ha organitzat un simposi anual sobre l’obra i la figura d’un pensador o intel·lectual destacat (si bé, no sempre, prou conegut) de la història catalana moderna. Fins ara hem cobert les personalitats següents: Josep Ferrater Mora, Eusebi Colomer, Ramon Turró, Joaquim Xirau, Eduard Nicol,  Eugeni d’Ors, Joan Maragall, Francesc Pujols, Salvador Dalí, Josep Maria Corredor, Joan Crexells, Francesc Mirabent, Raimon Panikkar, Francesc Xavier Llorens i Barba, Jaume Balmes, Josep Maria Capdevila, Maria Aurèlia Capmany i Federica Montseny. Des de fa uns anys, els simposis dedicats a pensadors catalans s’anomenen “Simposis Trias” en reconeixement del patrocini que Galetes Trias fa a la Càtedra.

Fruit d’aquests simposis ha sorgit la col·lecció Noms de la Filosofia Catalana. L’últim volum que ha vist la llum és Maria Aurèlia Capmany. Escriptora i pensadora (Documenta Universitaria, 2019). Aviat traurem també el llibre dedicat a Federica Montseny.

El Simposi Trias d’enguany girarà al voltant de l’obra i la figura de PERE COROMINES (Barcelona, 1870 - Buenos Aires, 1939). D’aquesta manera commemorarem els 150 anys del seu naixement. La nostra intenció és contribuir a recordar, revisar i actualitzar el pensament i la influència d’aquest destacat polític, advocat, escriptor i economista català; un personatge polièdric, no sempre prou reconegut i que forma part de la història de la Catalunya dels segles XIX i XX. El Simposi s’organitza conjuntament amb el Memorial Democràtic i comptarà també amb la col·laboració de la Fundació Pere Coromines.

El simposi tindrà lloc a Barcelona els dies 30 de novembre i 1 de desembre de 2020, a Barcelona. Si les circumstàncies ho impedissin, el Simposi es faria on-line.