Jane Goodall

L’estudi pioner de la Dra. Goodall sobre els ximpanzés salvatges i els seus hàbitats, que va començar fa més de 55 anys a Tanzània i continua encara avui, ha canviat radicalment la manera com els éssers humans pensem tant en els ximpanzés com en nosaltres mateixos. La seva innovadora metodologia de treball de camp, comprenent als ximpanzés com individus amb ment, emocions i personalitats pròpies, va revolucionar els paradigmes científics per sempre més.Els seus descobriments sobre els nostres parents evolutius vius més propers, començant per la seva conducta instrumental,van transformar definitivament la definició de l’Homo sapiens.

Després de dècades de recerca, de fer front als reptes de la conservació i de crear centres de rescat per ximpanzés i programes d’educació ambiental, amb 82 anys la Dra. Jane Goodall continua treballant en la protecció de la biodiversitat a nivell global, i en la promoció de la sostenibilitat i la pau entre els pobles, viatjant 300 dies al’any pel món per compartir la seva llarga experiència de vida i el seu missatge d’esperança: que cadascú de nosaltres és important per fer d’aquest món un lloc millor.

El 26 de maig del 2016, la Dra. Goodall va visitar la Càtedra Ferrater Mora per impartir la conferència What I Learnt From Chimpanzees.