Boaventura de Sousa Santos

Boaventura de Sousa Santos és professor emèrit de la Facultat d’Economia de la Universitat de Coimbra i Distinguished Legal Scholar a l’Escola de Dret de la Universitat de Wisconsin-Madison i Global Legal Scholar a la Universitat de Warwick. També és Director del Centro de Estudos Sociais da Universidade de Coimbra i Coordinador científic de l’Observatório Permanente da Justiça.

Actualment dirigeix ​​el projecte ALICE recerca - Miralls estranys, Lliçons insospitades: Dur a Europa una nova forma de compartir les experiències del món, un projecte finançat pel Consell Europeu de Recerca (CEI), un dels fons de més prestigi internacional i competitiu per recerca a Europa.

Ha publicat obres sobre globalització, sociologia del dret, epistemologia, democràcia i drets humans. Les seves obres es tradueixen al castellà, anglès, italià, francès, alemany, xinès i romanès.

Podeu trobar més informació sobre l’autor i la seva obra a la seva pàgina personal.

Especialistes convidats

També van participar en les sessions els professors Antoni Aguiló (Centro de Estudos Sociais, Universidade de Coimbra) i Carlos Lema (Universidad Carlos III de Madrid, que van impartir les següents conferències durant el seminari:

Dimarts, 3 de juliol, 12.00h:

Dijous, 5 de juliol, 12.00h:

Altres activitats

Durant la seva estada a Catalunya invitat per la nostra Càtedra, el Prof. Boaventura de Sousa Santos va impartir tres conferències:

  • ¿La democracia, es compatible con el capitalismo?, al Centre Cultural la Mercè de Girona,  el dimecres, 4 de juliol, a les 19h.
  • In conversation with Boaventura de Sousa Santos i Pilar del Río “El Sud d’Europa davant els reptes europeus. Són les ciutats motors de canvi?”, al CIDOB de Barcelona, el dilluns, 9 de juliol, a les 10.30h.
  • Generar alternativas políticas a partir de las epistemologías del sur, a l’Ateneu Barcelonès, el dilluns, 9 de juliol a les 19h.

Recull de premsa

Vegeu aquí alguns articles apareguts a la premsa: