Boaventura de Sousa Santos

Boaventura de Sousa Santos és professor emèrit de la Facultat d’Economia de la Universitat de Coimbra i Distinguished Legal Scholar a l’Escola de Dret de la Universitat de Wisconsin-Madison i Global Legal Scholar a la Universitat de Warwick. També és Director del Centro de Estudos Sociais da Universidade de Coimbra i Coordinador científic de l’Observatório Permanente da Justiça.

Actualment dirigeix ​​el projecte ALICE recerca - Miralls estranys, Lliçons insospitades: Dur a Europa una nova forma de compartir les experiències del món, un projecte finançat pel Consell Europeu de Recerca (CEI), un dels fons de més prestigi internacional i competitiu per recerca a Europa.

Ha publicat obres sobre globalització, sociologia del dret, epistemologia, democràcia i drets humans. Les seves obres es tradueixen al castellà, anglès, italià, francès, alemany, xinès i romanès.

Podeu trobar més informació sobre l’autor i la seva obra a la seva pàgina personal.

Programa

LAS EPISTEMOLOGÍAS DEL SUR

Del 2 al 6 de juliol del 2018
Professor convidat: Boaventura de Sousa Santos (Coimbra)

PROGRAMA (Cliqueu aquí per baixar-vos el programa en pdf)

  1. Lo que son las epistemologías del sur. Como surgen, porque surgen y cuáles son sus objetivos
  2. Globalización, fronteras, plurinaciones y las líneas abisales
  3. La desconfiguración del Estado y la nueva judicialización de la política
  4. Luchas sociales, traducción intercultural y educación popular
  5. El arte y las nuevas narrativas de liberación

Les sessions es faran en castellà a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la UdG, de dilluns a divendres, de 10 a 12h.

També participaran en les sessions Antoni Aguiló (Centro de Estudos Sociais, Universidade de Coimbra) i Carlos Lema (Universidad Carlos III de Madrid.

Inscripcions

LAS EPISTEMOLOGÍAS DEL SUR

 

Les podeu fer o bé presencialment a la Càtedra Ferrater Mora (Facultat de Lletres (UdG); Plaça Ferrater Mora, 1, 17004 Girona); o bé per correu electrònic a l’adreça dir.cfm@udg.edu

Els membres de la UdG tenen la matrícula gratuïta, però han de reservar plaça.

El preu de la matrícula és de 40 EUR (20 EUR per als becaris i estudiants d’altres universitats).

Boaventura de Sousa Santos també farà una conferència al Centre Cultural La Mercè, obert a tot el públic, amb el títol “La democracia es compatible con el capitalismo?”. Serà el dimecres, 4 de juliol, a les 7 de la tarda. Tot i ser gratuït, cal inscripció prèvia que podeu fer aquí.