Mor Priscilla Cohn, vídua de Josep Ferrater Mora

És amb gran sentiment que la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona ha d’anunciar que la Prof. Priscilla Cohn Ferrater Mora, vídua del Prof. Josep Ferrater Mora, va morir la tarda del dijous, dia 27 de juny, a la seva residència de Villanova, Pensilvània. La Professora Cohn ha estat sempre una gran amiga impulsora de la Càtedra, a la qual va donar la biblioteca i els papers privats i acadèmics del seu marit.

Havia fet la seva tesi doctoral sobre Heidegger i durant molt anys va ser docent de filosofia a la Universitat de Pensilvània. Va escriure articles i llibres en anglès i castellà sobre els animals, el mediambient i problemes ètics, així com sobre filòsofs contemporanis i història de la filosofia. El seu llibre Ètica aplicada (1981), escrit conjuntament amb el seu marit, tractava de qüestions llavors pioneres de l’ètica aplicada i feia una defensa, per primera vegada en la literatura castellana, dels drets dels animals. 

La seva mort coincideix amb la imminent publicació de la versió on-line del  Diccionario de Filosofia de Ferrater Mora, que ella havia desitjat i promogut perquè li feia una il·lusió molt especial. 

La Càtedra Ferrater Mora la trobarà molt a faltar. Els seus amics estem de dol.

Aquí podeu llegir els articles apareguts a la premsa al diari ARA, a El País i al Diari de Girona (escrits per Josep-Maria Terricabras), al The Philadelphia Inquirer, a El Punt-Avui i al Diari de Girona (2)