Josep Maria Capdevila

Aquest 2017 el Simposi Trias estarà dedicat a l’obra i la figura de JOSEP MARIA CAPDEVILA (Olot,1892- Banyoles,1972), fundador de la Societat Catalana de Filosofia, crític literari i un dels inspiradors de la ideologia democristiana a Catalunya. La intenció del Simposi és fer un examen crític, seriós, actualitzat i gens partidista de la importància del personatge i de la rellevància de l’obra que ens va llegar. 

El simposi tindrà lloc a la ciutat d’Olot els dies 13 i 14 de desembre del 2017.

Ja està obert el període de presentació de comunicacions al Simposi. El termini de presentació del 2n Call for papers és el 15 de setembre de 2017. El comitè científic del simposi comunicarà als interessats l’acceptació o no de la proposta. Extensió de la proposta: 2 pàgines màxim. Cal enviar-la a l’adreça dir.cfm@udg.edu.

En els últims catorze anys la Càtedra Ferrater Mora ha organitzat un simposi anual sobre l’obra i la figura d’un pensador o intel·lectual destacat (si bé, no sempre, prou conegut) de la història catalana moderna. Fins ara hem cobert les personalitats següents: Josep Ferrater Mora, Eusebi Colomer, Ramon Turró, Joaquim Xirau, Eduard Nicol,  Eugeni d’Ors, Joan Maragall, Francesc Pujols, Salvador Dalí, Josep Maria Corredor, Joan Crexells, Francesc Mirabent, Raimon Panikkar, Francesc Xavier Llorens i Barba i Jaume Balmes. D’ençà de l’any passat, els simposis dedicats a pensadors catalans s’anomenen “Simposis Trias” en reconeixement del patrocini que Galetes Trias fa a la Càtedra.

Fruit d’aquests simposis ha sorgit la col·lecció Noms de la Filosofia Catalana. Els últims volums que han vist la llum són Joan Crexells, obrai pensament (Documenta Universitaria, 2016) i Dalí: escriptura i pensament (Documenta Universitaria, 2016). Aviat traurem també els llibres dedicats a Francesc Mirabent, Francesc Xavier Llorens i Barba i Jaume Balmes.