Quentin Skinner

Quentin Skinner és catedràtic d’Humanitats al Queen Mary (Universitat de Londres) i un dels principals exponents de l’anomenada Escola de Cambridge, segons la qual el pensament polític és comprensible tan sols gràcies a la contextualització de les obres en el temps històric en què es van produir i l’afany per incardinar el raonament de cada pensador en l’escenari concret en què van debatre amb altres autors. Des d’aquesta perspectiva, Skinner ha estudiat especialment el pensament republicà clàssic, contribuint decisivament en el moviment actual del neorepublicanisme.

 

LLIÇONS APLAÇADES. EN BREU US FAREM SABER LA NOVA DATA EN QUÈ TINDRAN LLOC.

Programa

ON FREEDOM AND THE STATE

Del 20 al 22 d’abril del 2020

(Cliqueu aquí per baixar-vos el programa en pdf)

  1. The neo-classical idea of freedom
  2. Machiavelli: the free state
  3. Hobbes: Picturing the State

 

Les sessions es faran en anglès a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la UdG, de dilluns a dimecres, d’11 a 13h.

INSCRIPCIONS

Cal enviar un correu electrònic a dir.cfm@udg.edu
El preu de la matrícula és de 20 EUR (10 EUR per als becaris i estudiants d’altres universitats). Els membres de la UdG tenen la matrícula gratuïta, però han de reservar plaça.

Altres activitats

El dimarts, 21 d’abril, a les 7 de la tarda, Quentin Skinner farà una conferència oberta a tothom al Centre Cultural La Mercè amb el títol “A genealogy of liberty” (“Una genealogia de la llibertat”). Hi haurà traducció simultània al català.