Nova edició del llibre d'Agnes Heller "El món, el nostre món"

Us convidem a llegir les lliçons que Ágnes Heller va impartir a Girona, en el marc de la Càtedra Ferrater Mora, el 2008. Són gairebé un compendi dels molts i diversos interessos filosòfics que tenia aquesta pensadora: de la tradició al que ens és quotidià; l’art i la música; la metafísica i les ideologies; les emocions i la imaginació; la justícia, les desigualtats, les lleis; i una manera especial d’entendre el nostre lloc al món, el nostre món. Aquí podreu veure més informació sobre la publicació.

Les seves reflexions d’aleshores, des d’una esquerra ideològica explícita, ara ens arriben i resulten d’una actualitat enorme. Capficats pels efectes de la pandèmia, llegir Heller sobre la biopolítica, és a dir, l’ús polític dels cossos, i sobre com el poder alimenta la por i en fa l’eina fonamental per sacrificar la llibertat, és il·luminador.

Ágnes Heller va ser una dona lluitadora que va viure intensament els avatars del segle XX amb lucidesa i sense defallir. Nosaltres, com a epíleg ‒de fet, un homenatge que li hem volgut fer‒, hem afegit a aquest llibre un text final, un relat autobiogràfic en el qual conclou que la nostra veritable tasca, en aquest món, és la de salvar-nos de nosaltres mateixos, assumint, amb coratge, el pes de la responsabilitat.