Club Trias de lectura d'assaig

Em plau comunicar-vos que, en col·laboració amb l’Escola Municipal d’Humanitats de l’Ajuntament de Girona, el proper 17 de gener començarem un nou cicle del Club Trias de Lectura d’Assaig.

En aquesta primera sessió del nou any, llegirem i comentarem el llibre Apories de la vida quotidiana (Angle, 2017) de Nemrod Carrasco, professor de Filosofia a la UB i assessor filosòfic de la sèrie televisiva “Merlí”.

Pensem que el llibre de Carrasco és una lectura idònia per a adonar-se que la reflexió filosòfica comença molt sovint, per no dir sempre, a partir d’un encontre més o menys “sobtat” amb la realitat quotidiana. Si ens hi fixem una mica veurem que el dia a dia és ple d’ocasions per a plantejar-se preguntes. La majoria de qüestions que aborda l’autor en el llibre semblen ben anodines i innocents. Preguntes com ara “per què ens mirem tan al mirall?”, “per què envegem els altres?”, “per què ens molesten les putes?”. La innocència, però, de seguida desapareix quan ens les mirem amb una mirada filosòfica.

En l’última sessió programada, l’autor prendrà part en el club de lectura i rebrà els comentaris dels membres que hi hauran participat.

En aquesta segona ocasió, les sessions tindran lloc els dies 17 de gener, 7 de febrer i 7 de març (amb presència de l’autor), al Centre Cultural la Mercè, a les 19.00h.

INSCRIPCIONS: http://www2.girona.cat/ca/emhu_inscripcions (Els 10 primers inscrits rebran un exemplar GRATUÏT del llibre)

Coordinació: Jaume Romero
Organitza: Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani
Mes Informació: Càtedra Ferrater Mora (dir.cfm@udg.edu; Tel. 972 418019)

Aquest club de lectura porta el nom de “Club Trias” en reconeixement del mecenatge que Galetes Trias fa de la Càtedra Ferrater Mora.