Curs "Introducció a la filosofia del'Àsia: la filosofia xinesa"

Ens plau anunciar-vos el nou curs “Introducció a la Filosofia de l’Àsia (II): La filosofia xinesa”, que organitza la Càtedra Ferrater Mora amb la col·laboració de l’Associació d’Estudiants Assofia del 24 d’octubre al 30 de novembre del 2017.
El curs vol ser una primera aproximació al pensament de la Xina –i un tast del Japó-, començant amb el substrat xamànic i la cosmovisió dinàmica del Llibre dels Canvis(Yijing), que impregna tot la filosofia xinesa posterior.

S’estudiaran les dues escoles centrals de la filosofia clàssica de la Xina amb els seus textos fundacionals: el taoisme del Daodejing, i el confucianisme del Lunyu. Es tractarà l’arribada del buddhisme a la Xina, la seva evolució i integració amb el pensament xinès -com també el seu posterior desembarcament al Japó convertit en el zen, centrant-ho en la figura paradigmàtica de Dōgen-, així com l’aparició d’un neoconfucianisme no-dual, per acabar amb tres autors contemporanis representatius del necessari diàleg entre el pensament d’Occident i Orient: D.T. Suzuki, Keiji Nishitani i François Jullien. Per a més informació sobre el curs, cliqueu aquí.

El curs tindrà lloc tots els dimarts i dijous de 19,30h a 21h, del 24 d’octubre al 30 de novembre, a l’aula A2 de la Facultat de Lletres de la UdG, i serà impartit pel Prof. Xavier Serra Narciso, llicenciat en Filosofia i diplomat en Teologia i Ciències Religioses; catedràtic emèrit de Filosofia de secundària, membre del Seminari Raimon Panikkar de Pensament Intercultural de la UdG i coordinador de l’edició catalana de l’Opera Omnia Raimon Panikkar.

Per inscripcions cal dirigir-se a la secretaria de la Càtedra Ferrater Mora (dir.cfm@udg.edu). El preu és de 20.-EUR, que caldrà abonar al número de compte ES66 0049 1807 3721 1069 0271. El curs és gratuït per a alumnes, professors i PAS de la Universitat de Girona.