Conferència d'Antoni Martí Monterde "L’Europa perduda de Stefan Zweig"

Aquest dijous, 19 d’abril, a dos quarts de set de la tarda, tindrà lloc la conferència d’Antoni Martí Monterde “L’Europa perduda de Stefan Zweig”, dins el cicle “L’aportació jueva a la idea d’Europa”, organitzat conjuntament amb l’Institut d’Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona). En aquest enllaç podreu veure el programa complet de les conferències.

L’Europa de Stefan Zweig és l’Europa del tombant del segle XIX i començaments del XX, quan la ciutat de Viena era alguna cosa més que la capital d’un imperi. Viena era el símbol de la idea que Europa era abans que res una idea de progrés, una cultura humanista oberta i tolerant, una civilització. Tot aquest món i el símbol que l’identificava, de sobte, van desaparèixer. Amb l’ascens del nazisme, el Zweig va haver de fugir d’Europa i, finalment, es va acabar suïcidant al Brasil. Les seves memòries, aparegudes pòstumament el 1944, porten un títol ben significatiu: El món d’ahir: memòries d’un europeu. 

L’entrada a la conferència és lliure i gratuïta.

Antoni Martí Monterde és professor de Teoria de la Literatura i Literatura comparada a la Universitat de Barcelona, on dirigeix el Grup de Recerca Literatura Comparada a l’Espai Intel·lectual Europeu i el Màster Barcelona-Europa. Ha publicat diverses edicions d’obres d’Stefan Zweig, El món de 1914 i Petita Crònica. Com a assagista ha publicat Poética del Café. Un espacio de la modernitat literaria europea (2007), Un somni europeu. Història intel·lectual de la Literatura Comparada (2011) i El Far de Løndstrup. Assaig sobre la memòria moral dels espais (2015).