Conferència de Teresa Forcades sobre Simone Weil

Aquest dijous, dia 15 de febrer, a les 18.30h a l’Institut d’Estudis Nahmànides del Call de Girona, tindrà lloc la conferència de Teresa ForcadesL’opressió per la funció i la necessitat d’arrelament: Simone Weil”, dins el cicle “L’aportació jueva a la idea d’Europa”. En aquest enllaç podreu veure el programa complet de les conferències. 
Havent nascut en una família francesa jueva agnòstica i de classe burgesa, Simone Weil (1909-1943) és considerada una filòsofa i mística cristiana. Col·labora a l’exili anglès amb el general De Gaulle, on formula un projecte polític que posa al centre les persones. Weil anomena «l’opressió per la funció» a la separació entre aquells que prenen les decisions i els que les han d’executar. La seva obra L’arrelament (Edicions de 1984, 2016), publicada pòstumament, proposa un nou contracte social i albira una nova civilització.

Teresa Forcades és Doctora en salut pública (Universitat de Barcelona), especialista en medicina interna (State University of New York), Master of Divinity (University of Harvard) i doctora en teologia fonamental (Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat) amb una tesi sobre el concepte de persona. Va dedicar la tesi doctoral en salut pública a les medicines alternatives, i la tesi de llicenciatura en teologia, a la Trinitat. Ha publicat La Trinitat, avui (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2005) i Els crims de les grans companyies farmacèutiques (Cristianisme i Justícia, 2006) i La teologia feminista en la història (2007) a Fragmenta. El 2009 es va manifestar en contra de la vacunació massiva contra la «grip nova», constituint una veu crítica davant l’Organització Mundial de Salud i les grans companyies farmacèutiques. És monja benedictina de Sant Benet de Montserrat des de l’any 1997.

L’entrada és lliure i gratuïta.