Nou Màster en Diversitat Religiosa

Ens plau informar-vos que la Càtedra Ferrater Mora ha dissenyat i organitzat un Màster en Diversitat Religiosa. Les classes començaran el gener del 2018, però ja s’ha obert el termini perquè les persones interessades s’hi matriculin. El subtítol del màster és Pensament, Realitat, Gestió i resulta força indicatiu de la mena de formació que hi volem fer. Ens interessa saber què creuen, què pensen les diferents confessions que trobem al país. Ens interessa explicar en quina situació objectiva es troben. Ens interessa conèixer quin és el marc jurídic i polític que els afecta.  Ens interessa debatre les grans qüestions del pensament polític i filosòfic sobre la religió.

En l’àmbit català (i espanyol, segons sembla) no hi ha cap iniciativa d’aquesta mena.  I, tanmateix, pensem que ha arribat el moment que la religió, en tots els seus vessants, esdevingui un objecte d’atenció i estudi per part de la comunitat universitària. En tots els països del nostre entorn, la religió té aquesta carta de naturalesa. Si no ha estat així fins ara a Catalunya és per raons de caràcter històric i social, però no pas per raons acadèmiques i formatives. La religió constitueix un fenomen cultural i social de primer ordre. És en aquest sentit –no pas en cap sentit doctrinal, sinó des d’un sentit crític estricte- que ens interessa abordar-la.

El màster compta amb el suport explícit de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.  Hi ha beques pròpies disponibles per a les persones interessades. Us agrairé que feu difusió d’aquesta iniciativa entre les persones que penseu que hi poden estar interessades.

Per més informació i inscripcions al màster cliqueu aquí.